Wandelvereniging Ambulare

Wandelvereniging Ambulare

Inleiding

 

Wandelen is hot. Wist u dat wandelen één van de meest beoefende sporten in Nederland is? De wandelsport verjongt, innoveert, ontwikkelt nieuwe wandelvormen. Wandelen is laagdrempelig, veilig, op alle niveaus te beoefenen en toegankelijk voor alle doelgroepen. Juist daarom, en om de verschillende soorten wandelaars te bieden wat zij zoeken en op een verantwoorde manier in beweging te komen én te blijven kan een wandelvereniging belangrijk zijn.

Wandelen?
Natuurlijk, bijna iedereen kan wandelen. Stel dat u een tijd weinig heeft gesport of u wilt gewoon weer meer gaan bewegen. Hoe begint u? Waar moet u op letten? Hoe ver kunt u gaan? Dan is begeleiding van een ervaren wandelaar / begeleider een goed hulpmiddel.

Kennismaken met nieuwe beweegvormen
Maar ook voor mensen die eens op een andere manier willen wandelen, kan een wandelvereniging veel betekenen., Bij Ambulare houden we ons ook bezig met sportief wandelen.

Prestatie verbeteren
Ook voor mensen die al langer wandelen, heeft de wandelvereniging dus zeker een meerwaarde. Stel u loopt al jaren ieder weekend 10 kilometer, maar u wilt uw prestatie verbeteren door deel te nemen aan een tocht van 40 km. Hoe pakt u dat dan aan? Gaat u in een keer 40 km. lopen? Of bouwt u het op? En als u op wilt opbouwen, met hoeveel kilometer per dag dan? En volstaat 1 keer per week wandelen of moet u vaker gaan?

Aanbod

Kennismaken?
Wilt u een keer vrijblijvend komen wandelen? Dat kan.

Bij Ambulare zijn er elke week mogelijkheden om te wandelen en wel op de woensdagochtend (sportief wandelen) aanvang 10.00 uur op het Lageveld, op de woensdagavond 5 en 10 km aanvang 19.00 uur, in de zomer op het Lageveld en in de winter  bij zwembad De Kolk en op de vrijdagmiddag 5 km aanvang 14.00 uur ook op het Lageveld. Ook trainen we elk jaar weer voor de diverse 4daagsen die er zoal in het land zijn.

We trainen hiervoor eenmaal in de 14 dagen in groepsverband van januari t/m juni.

In februari de Snert-wandeltocht ( 5 – 10 – 15 en 20 km )     [ was in 2018 op 17 febr. jl.]
In mei de Ambulare-Oranje tocht ( 5 – 10 – 20 – 30 en 40 km )     [ 5 mei 2018 ]
In juni de Wierdense Avond 4daagse ( 4x ong. 5 km )     [ 5 t/m 8 juni 2018 ]
Op 26 december, ( 2e Kerstdag ) de Kerst – gezinswandeltocht. ( 6 km

Contact

Wandelvereniging Ambulare
Postadres: De Watersnip 14
7609 LC Almelo
E-mail: secretaris@ambulare.org
Website: www.ambulare.org/
Facebook: www.facebook.com/Wandelvereniging-Ambulare-Wierden-428251977270144/

Foto Album

Foto bij Wandelvereniging Ambulare
Ambulare tijdens Nijmeegse4daagse!